Nieuwsartikel Banner
Illustration

Door deze samenwerking tussen homii en Postex krijgen woningcorporaties de mogelijkheid om stookkosteninformatie op een gestructureerde en efficiënte manier naar hun huurders te communiceren. Via het vertrouwde Postex-platform kunnen woningcorporaties nu het hele jaar door updates versturen over de verwarming- en energiekosten. Hierdoor hoeft er niet langer met verschillende systemen gewerkt te worden, wat zorgt voor meer overzicht en gebruiksgemak.

Voorkomen van betalingsproblemen door tijdige communicatie

De nieuwe software van homii is een belangrijke stap vooruit voor huurders van woningen met blokverwarming. Vaak worden deze huurders geconfronteerd met onverwacht hoge naheffingen bij de jaarlijkse afrekening, omdat ze gedurende het jaar geen inzicht hebben in de koten van hun verbruik. Dit kan leiden tot financiële problemen, met name nu met de nieuwe realiteit van hogere energieprijzen.

Met de oplossing van homii krijgen huurders doorlopend inzicht in hun stookkosten, wat hen in staat stelt om tijdig aanpassingen te doen in hun verbruik indien nodig. Postex zorgt er op zijn beurt voor dat alle communicatie hierover, inclusief de maandelijkse updates en herinneringen, rechtstreeks naar de huurders wordt verzonden via de kanalen die zij gewend zijn. Dit kan zowel per e-mail als per post zijn, afhankelijk van de voorkeur van de woningcorporatie en huurder.

Jos Kuipers van Postex, licht toe: “Onze samenwerking met homii is een logische stap. We kunnen nu naast onze bestaande dienstverlening voor woningcorporaties, ook pro-actieve informatie over de ontwikkeling van de stookkosten op een begrijpelijke manier naar huurders sturen. Dit zorgt ervoor dat zowel woningcorporaties als huurders altijd volledig op de hoogte zijn van de financiële stand van zaken.”

Efficiënte documentatie en integratie met DMS-systemen

Een ander voordeel van deze samenwerking is de automatische integratie van alle verzonden communicatie in de Document Management Systemen (DMS) van de woningcorporaties. Dit betekent dat alle correspondentie rondom de stookkosten gedurende het jaar volledig wordt gedocumenteerd en gearchiveerd. Hierdoor behouden woningcorporaties niet alleen het overzicht, maar kunnen ze ook sneller inspelen op eventuele vragen of geschillen van huurders.

Arnon Kadouch, directeur van homii, zegt hierover: “Deze samenwerking met Postex stelt ons in staat om woningcorporaties een totaaloplossing te bieden. Huurders krijgen realtime inzicht in hun stookkosten, en woningcorporaties hebben geen omkijken meer naar de communicatie. Alles gebeurt automatisch en naadloos geïntegreerd binnen de vertrouwde systemen.”

Een samenwerking die zich richt op de toekomst

Met deze samenwerking zetten homii en Postex een grote stap richting een toekomst waarin transparantie, digitalisering en efficiëntie centraal staan. Woningcorporaties krijgen meer controle over hun communicatie en huurders worden beter geïnformeerd over hun energieverbruik, wat uiteindelijk leidt tot minder financiële problemen, bewuster gebruik van energie en lagere kosten.

“Onze missie is om woningcorporaties te helpen hun huurders zo goed mogelijk te informeren en te ondersteunen,” aldus Kuipers. “Door de combinatie van homii’s innovatieve monitoring software en onze communicatieoplossingen, kunnen we samen een waardevolle bijdrage leveren aan een duurzamer en efficiënter beheer van stookkosten.”

homii en Postex kijken uit naar een langdurige samenwerking die niet alleen bijdraagt aan de tevredenheid van huurders, maar ook de processen van woningcorporaties vereenvoudigt. Het doel is duidelijk: geen onverwachte stookkosten meer, meer inzicht en transparantie voor iedereen.

Download de Postex whitepaper voor woningcorporaties

Laat uw gegevens achter en ontvang de Postex whitepaper in uw mailbox.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van het Postex? Ontvang de Postex whitepaper voor woningcorporaties in uw mailbox.

  • Whitepaper downloaden

Illustration